07 oktober 2021

Ondernemersfonds Heerlen met 4 jaar verlengd

Begin november besloot de gemeenteraad van Heerlen de samenwerking met het Ondernemersfonds Heerlen met vier jaar te verlengen. Goed nieuws voor lokale ondernemers en organisaties! De komende jaren kan er verder worden gebouwd aan een sterk financieel ondernemersklimaat van Heerlen.

Geerd Simonis, voorzitter van het Ondernemersfonds Heerlen, is blij met de verlening van vier jaar: “Om de economie van Heerlen, ook vanuit de ondernemers zelf, in de komende jaren te blijven pushen, is het belangrijk dat inspirerende initiatieven met financiële middelen van het fonds ondersteund worden. Zo bouwen we aan een mooie stad die bruist en vol is van bedrijvigheid.”

De afgelopen drie jaar heeft het Ondernemersfonds Heerlen meer dan 112 projecten, met een totaalbedrag van €1.7 miljoen, ondersteund en mogelijk gemaakt. Simonis: “Het fonds heeft niet alleen financieel bijgedragen maar ook een belangrijke initiërende en ondersteunende rol gespeeld. Met onze acties en middelen zijn, zeker in de Coronatijd, vele projecten aangejaagd en gerealiseerd.”

Bouwen aan een duurzaam ondernemersklimaat in Heerlen

Een grotere naamsbekendheid onder ondernemers in Heerlen en meer projecten die een duurzame economie stimuleren. Dat is de duidelijke koers voor de komende jaren. Simonis: “We willen bekender worden zodat we meer projecten kunnen gaan realiseren. Die niet alleen nu maar ook op lange termijn het economisch klimaat van Heerlen bevorderen. Ik hoop dat het fonds over 8 jaar niet meer nodig is… als we dat hebben bereikt dan zijn we succesvol geweest.”

Samen maken we Heerlen

Heerlense ondernemers/collectieven kunnen via de nieuwe website van het Ondernemersfonds Heerlen meer informatie krijgen over wat het fonds voor hen kan betekenen. Daar zijn ook de contact gegevens van de gebiedsmanagers te vinden, zij staan de ondernemers bij en helpen graag met het uitwerken van een aanvraag.

Het doel van het fonds is verbinden, ondernemers die samen goede ideeën of projecten willen indienen of bespreken kunnen dit doen via het aanvraagformulier of via de gebiedsmanagers.

Het Ondernemersfonds Heerlen hoopt in de komende jaren te groeien naar een krachtig middel in de ontwikkeling van de stad, dat projecten initieert en ondersteunt die een wezenlijke bijdrage leveren aan het ondernemersklimaat en een verbindende factor zijn voor alle ondernemers van Heerlen, want tenslotte; SAMEN MAKEN WE HEERLEN.