AED’s op bedrijventerreinen in Heerlen

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

BTM Parkstad Limburg en de bij haar aangesloten ondernemersverenigingen vinden dat er een veilige omgeving moet zijn op haar bedrijventerreinen. De gezondheid en het welzijn van medewerkers en bezoekers hoort daar ook bij. Bij veel bedrijven zijn AED’s (hart defibrillators) gemonteerd, maar deze zijn vaak niet goed bereikbaar voor bezoekers van het terrein of na sluitingstijden van de bedrijven.

Hoe ziet het AED project eruit?

Bij 12 bedrijven in Heerlen-Noord zijn reeds de eerste AED’s op openbare plekken gemonteerd. In 2023 komen er nog 8 AED's bij op bedrijventerreinen in Heerlen-Zuid en De Kissel. Samen slaan we de handen ineen om een veiligere (werk)omgeving te creëren op bedrijventerreinen in Heerlen.

Wanneer is dit project in het leven geroepen?

Het project werd geïnitieerd door BTM Parkstad en de ondernemersvereniging ON12 (Heerlen-Noord) en IKB (Heerlen-Zuid). In november ’21 zijn de eerste AED’s bij verschillende bedrijven in Heerlen-Noord gemonteerd. In 2022 volgden diverse andere bedrijventerreinen in Heerlen. Ook dit jaar verdiept BTM Parkstad zich weer in de mogelijkheden voor het plaatsen van extra AED’s op bedrijventerreinen in Heerlen.

Wil jij graag als eerste op de hoogte worden gebracht over nieuwe initiatieven van je collega-ondernemers in Heerlen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

Wat is het resultaat van het AED project in Heerlen?

Iedere minuut waarin er niet wordt gereanimeerd met behulp van een AED, daalt de overlevingskans van het slachtoffer met ongeveer 10%. Een ambulance is echter vaak pas na 10-15 minuten ter plaatse. De aanwezigheid van een AED kan dus letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. De eerste 6 minuten zijn hierbij het meest cruciaal. De overlevingskans is namelijk het grootst wanneer binnen 6 minuten kan worden gestart met reanimeren en het aansluiten van een AED.

Door de inzet van BTM Parkstad is er altijd binnen 3 tot 5 minuten een AED te vinden. Met deze verbreding van het AED-netwerk wordt aanzienlijk bijgedragen aan een veilige (werk)omgeving op bedrijventerreinen in Heerlen.

Wie is Ondernemersfonds Heerlen?

Ondernemersfonds Heerlen ondersteunt lokale ondernemers en organisaties bij het uitvoeren van inspirerende initiatieven die de stad Heerlen meer aantrekkingskracht geven. Hierbij streven we naar een veilige en leefbare stad voor iedereen. Een stad waar we ons thuis voelen en gezond kunnen leven, werken en ondernemen. Een stad waarin rekening gehouden wordt met de toekomst én met elkaar. Ondernemersfonds Heerlen gelooft dat een sterk ondernemersklimaat bijdraagt aan deze idealen.

Wat kunnen we voor jou als ondernemer in Heerlen betekenen?

Ondernemersfonds Heerlen helpt jou als ondernemer graag bij het verwezenlijken van jouw ideeën. De mogelijkheden zijn oneindig groot. Of je nu graag een stukje wilt bijdragen op het gebied van gezondheid of duurzaamheid of net zoals BTM Parkstad Limburg veel waarde hecht aan een veiligere stad, onze gebiedsmanagers helpen je graag een handje op weg. Samen maken we de stad Heerlen een stukje mooier!

Aanvraag indienen