AED’s op bedrijventerreinen in Heerlen

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

BTM Parkstad Limburg en de bij haar aangesloten ondernemersverenigingen vinden dat er een veilige omgeving moet zijn op haar bedrijventerreinen. De gezondheid en het welzijn van medewerkers en bezoekers hoort daar ook bij. Bij veel bedrijven zijn AED’s (hart defibrillators) gemonteerd maar deze zijn vaak niet goed bereikbaar voor bezoekers van het terrein of na sluitingstijden van de bedrijven.

Hoe ziet dit project eruit?

Bij een aantal bedrijven in Heerlen Noord werden de eerste AED’s op openbare plekken gemonteerd. Ook op andere bedrijventerreinen in Heerlen wordt er gekeken naar geschikte plekken voor de montage van de AED’s.

Wie en wanneer?

Het project werd geïnitieerd door BTM Parkstad en de ondernemersverenigingen ON12 (Heerlen Noord) en IKB (Heerlen Zuid). In november ’21 zijn de eerste AED’s bij verschillende bedrijven in Heerlen Noord gemonteerd. In 2022 volgen er meer.

Wat is het resultaat?

Samen werken we aan een verbreding van een AED-netwerk op bedrijventerreinen in Heerlen waardoor er altijd een AED te vinden is binnen 3 tot 5 minuten. Hierdoor dragen we bij aan een veilige (werk)omgeving op bedrijventerreinen in Heerlen.