Bankjes vóór de winkels: effe zitten

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Doel is om op gastvrije manier de verblijftijd van binnenstad bezoekers te verlengen en de bezoekerstevredenheid te vergroten. Door het aanbieden van zitgelegenheid op straat voor de deur van de winkels willen de ondernemers het centrum prettiger, aantrekkelijker en sfeervoller maken.

Hoe ziet dit project eruit?

In opdracht van ondernemers zijn bankjes vervaardigd die vóór de winkeletalage (of horecazaak) geplaats zijn. De rugleuningen zijn bovendien voorzien van gelaserde tekstregels, zogenaamde aforysmen, van de hand van de overleden Heerlense stadsdichter Harrie Sevriens. Er zijn bankjes in bruikleen geplaatst bij 20 ondernemers in de binnenstad. De ondernemers dragen zorg voor het beheer en hebben in veel gevallen de bankjes op creatieve en gepaste wijze gepimpt.

Wie en wanneer?

Initiatiefnemer Cultuurhuis Zeezicht legde de eerste ruwe ideeën zomer 2022 voor aan onze gebiedsmanager. Samen hebben zij het plan fijngeslepen en besproken met diverse binnenstadondernemers. Zowel zij als het bestuur van Ondernemersfonds reageerden enthousiast, waarna de bankjes in de winterperiode zijn geproduceerd en voorjaar 2023 op feestelijke wijze in gebruik zijn genomen.

Wat is het resultaat?

Het resultaat is een prettige en uitnodigende binnenstad waar bezoekers graag verblijven. Waar ze op één van de bankjes ongedwongen even kunnen uitrusten, rondkijken of een praatje kunnen maken met andere bezoekers of met de winkelier. Mooie zitgelegenheid met een dikke knipoog naar de overleden stadsdichter Harrie Sevriens die ook graag van terras naar terras door de binnenstad trok om ervan te genieten.

Wie is Ondernemersfonds Heerlen?

Ondernemersfonds Heerlen ondersteunt lokale ondernemers en organisaties bij het uitvoeren van inspirerende initiatieven die de stad Heerlen meer aantrekkingskracht geven. Hierbij streven we naar een stad die bruist en vol is van bedrijvigheid. Een stad waar we veilig en gezond kunnen leven, werken en ondernemen. Een stad waarin rekening gehouden wordt met de toekomst én met elkaar. Ondernemersfonds Heerlen gelooft dat een sterk ondernemersklimaat bijdraagt aan deze idealen.

Wat kunnen we voor jou als ondernemer in Heerlen betekenen?

Ondernemersfonds Heerlen helpt jou als ondernemer graag bij het verwezenlijken van jouw ideeën. De mogelijkheden zijn oneindig groot. Of je nu graag een stukje wilt bijdragen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid of gezondheid, onze gebiedsmanagers helpen je graag een handje op weg. Samen maken we de stad Heerlen een stukje mooier!

Aanvraag indienen