Welk vraagstuk wordt aangepakt?

De Heerlense Stichting D’r JUUL heeft zich als doel gesteld om een kunstwerk te realiseren, dat symbool staat voor alle Heerlenaren die trots zijn op hun stad en blijvend een actieve rol in de stad vervult. Hierbij gaat het om een project dat zich richt op het samenbrengen van Heerlense ondernemers, verenigingen, onderwijs en andere instanties, zodat zij in gesprek gaan over mogelijkheden die onze stad te bieden heeft.

Hoe ziet dit project eruit?

Een nieuw, groot beeld gaat symbool staan voor alle Heerlenaren die trots zijn op hun stad: D’r JUUL. Het bronzen beeld is ontworpen door het prominente kunstenaarsduo Les Deux Garçons. Dit duo woont en werkt in Parkstad en heeft inmiddels veel bekendheid in binnen- en buitenland.

Voor de initiatiefnemers, die zich verenigd hebben in Stichting D’r JUUL, gaat dit project verder dan alleen een mooi beeld. Het doel is om onderwijs, verenigingen, ondernemers, bedrijven en andere instanties te verbinden.

Wie en wanneer?

De initiatiefnemers zijn een groep Heerlense ondernemers met een groot hart voor de stad, die zich verenigd hebben in Stichting D’r JUUL. Bij de totstandkoming van D'r JUUL zijn veel Heerlenaren betrokken. Ondernemersfonds Heerlen heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd en ziet dit project als basis voor nieuwe samenwerkingen tussen ondernemers.

De onthulling van D’r JUUL vindt plaats op het Burgemeester van Grunsvenplein tijdens Cultura Nova 2022 in Heerlen. Rondom D’r JUUL worden doorlopend activiteiten georganiseerd, voor en door Heerlenaren, jong en oud. Denk hierbij aan projecten op scholen en activiteiten van verenigingen en ondernemers.

Wat is het resultaat?

De belangrijkste resultaten zijn het nieuwe beeld D’r JUUL in het centrum van Heerlen en de organisatie van activiteiten rondom D’r JUUL, die de stad in beweging brengen. D’r JUUL heeft de rol als verbinder die Heerlense ondernemers en andere instanties samenbrengt.

Kijk voor meer informatie op de website van D’r JUUL en op Facebook en Instagram.