Een Coronaproof horecaplein – Pancratiusplein Heerlen

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Tijdens de eerste (intelligente) lockdown periode moest de horeca sluiten. In de zomermaanden mochten de terrassen weer open maar op een coronaproof en verantwoorde manier.

Hoe ziet dit project eruit?

Het Pancratiusplein heeft een gezellig terras waar iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van een heerlijk hapje en/of drankje.

Wie en wanneer?

De horeca-ondernemers van het Pancratiusplein in Heerlen, verenigd in de Stichting Pancratiusplein Zuid, hebben de handen ineengeslagen. Met hulp van Heerlen Mijn Stad en in samenwerking met de gemeente Heerlen en Ondernemersfonds Heerlen is in juli 2020 een projectplan opgesteld om de terrassen op een veilige, bezoekersaantrekkelijke en economisch verantwoorde manier te heropenen. Het projectplan omvat o.a. extra veiligheidsvoorzieningen, inzet van beveiligers voor toezicht, plaatsen van een coronaproof toiletvoorziening voor gasten en bezoekers op het Pancratiusplein en de aanleg van extra sfeerverlichting.

Wat is het resultaat?

Door de heropening en een goede zomer hebben veel horeca-ondernemers een goede omzet kunnen realiseren waarmee de eerdere ontstane verliezen als gevolg van de sluiting, weer enigszins konden worden gecompenseerd.