Gastvrij Heerlen

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Eindelijk is er weer licht aan het eind van de tunnel. De heropening van terrassen is een feit. Echter, is er het openingsprotocol en schrijft o.a. een gastenregistratie en gezondheidscheck voor. Door het project ‘Gastvrij Heerlen’ wordt het registreren voor zowel horeca-ondernemers als bezoekers heel eenvoudig gemaakt.

Hoe ziet dit project eruit?

Het project heet ‘Gastvrij Heerlen’ en is een centraal registratiesysteem. Ondernemers kunnen zich heel makkelijk aanmelden via de knop Bedrijf Aanmelden op: http://www.gastvrij-heerlen.nl/. Als bezoeker registreer je tijdens of voorafgaand een horecabezoek via de website of een QR-code bij de horecagelegenheid. Bij een herhaalbezoek of een bezoek bij een ander aangesloten horecabedrijf hoef je niet opnieuw al je gegevens te verstrekken en kun je eenvoudig volstaan met een scan van de QR-code.

Wie en wanneer?

Het Ondernemersfonds Heerlen samen met de horeca-ondernemers van het Pancratiusplein hebben de handen in elkaar geslagen en op korte tijd, mei 2021, zijn ze erin geslaagd om een praktische tool te regelen die ze graag aan alle horeca-ondernemers in Heerlen aanbieden. Het project wordt nagenoeg volledig gefinancierd vanuit Ondernemersfonds Heerlen maar ook Heerlen Mijn Stad en de gemeente hebben hun steentje bijgedragen.

Wat is het resultaat?

Het portaal vult zich steeds verder met horecabedrijven die aansluiten. Zo wordt het registreren voor horeca-bezoekers steeds makkelijker en Heerlen nog gastvrijer.