Leegstand Hoensbroek

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

In Hoensbroek staan behoorlijk wat panden leeg. Door de leegstand geeft dit het centrum een trieste, kille uitstraling. Het doel is om te komen tot een centrum waar sfeer, gezelligheid de boventoon voeren. A Place to be, maar ook to buy and to love.

Hoe ziet dit project eruit?

Door andere (tijdelijke) bestemmingen te vinden voor de panden die leeg staan, wil men het centrum aantrekkelijker presenteren. Voorbeelden zijn: leegstaande etalages inrichten, panden thematisch invullen met exposities zoals bv. ‘het jaar van de mijnen’ door de Heemkundekring, pop-up stores toestaan en dichtgetimmerde panden ‘bekleden’.

Wie en wanneer?

Bij dit project zijn meerdere partijen betrokken zoals de makelaars of vastgoedeigenaren van leegstaande panden, de omliggende ondernemers en het Ondernemersfonds. Dit project is gestart in 2020 en duurt voort.

Wat is het resultaat?

Het project is gestart en steeds meer plannen worden uitgewerkt. De leegstand zal niet binnen korte termijn verholpen zijn maar wordt wel minder pijnlijk zichtbaar of voelbaar. Belangrijk is dat de verschillende partijen goed met elkaar afstemmen en samenwerken.