Proeven en wandelen met Preuve Ongerwaegs

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Het laagseizoen is een lastige periode voor horeca-ondernemers. Zij hebben behoefte aan meer klandizie op minder drukke momenten in het jaar.

Hoe ziet dit project eruit?

Er is een wandeling ontwikkeld rondom de Geleenbeek, waarbij vijf historische horecalocaties worden aangedaan: Kasteel Terworm, Darwin Brasserie, Hoeve de Geleenhof, Bowling & Partyhoeve De Aar en Auberge De Rousch. Voor €12,50 kopen belangstellenden een wandelgids en 5 bonnen voor een amuse op iedere locatie. De bonnen zijn inwisselbaar in de maanden mei en oktober.

Wie en wanneer?

Dit project is in 2020 ontstaan, mede als gevolg van de moeilijke coronatijd. De deelnemende horeca-ondernemers werken samen met het IVN Heerlen ( Vereniging voor natuur en milieu-educatie), een aantal hotels in Heerlen en Visit Zuid-Limburg. De Preuve Ongerwaegs ging 1 oktober 2020 van start.

Wat is het resultaat?

Al twee weken na de start kwam er slecht nieuws: de horeca moest sluiten vanwege het coronavirus. Zo kwam er vroegtijdig een einde aan Preuve Ongerwaegs. Gelukkig is het project in mei 2021 weer opgepakt.