Sfeervol Wintertijd Heerlen

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

De decembermaand en de kerstvakantie zijn een belangrijke tijd voor de winkeliers, maar er is veel concurrentie van omliggende steden en dorpen. Door het organiseren van aantrekkelijke bezoekersevenementen kan Heerlen beter concurreren en meer bezoekers trekken.

Vanaf oktober worden er meer events georganiseerd, zoals Halloween en de Sinterklaasintocht. Maar we lichten Wintertijd Heerlen als grootste project toe.

Hoe ziet dit project eruit?

Tijdens Wintertijd Heerlen worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals schaatsen, een ijsglijbaan, curling en een wintercafé. Natuurlijk is ook de kerstman aanwezig en zijn er verschillende live-optredens. Omdat de sfeer hierbij heel belangrijk is, geeft het Ondernemersfonds Heerlen financiële steun voor de realisatie van sfeerverlichting en winterdecoratie als bezoekersaantrekkelijke aankleding van de binnenstad.

Wie en wanneer?

Wintertijd Heerlen werd voor het eerst georganiseerd in 2019. Hoewel een groot deel van het programma vanwege Covid19 in 2020 niet kon doorgaan, is er wel gewerkt aan de uitstraling en verlichting in de binnenstad van Heerlen.

Wat is het resultaat?

Wintertijd Heerlen heeft in de eerste editie het aantal te verwachten bezoekers ruim overschreden. Door een goed social mediabeleid wisten veel mensen dit gezellige event te bezoeken.