Vergroening winkelcentrum Heerlerheide

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Met het vergroeningsproject van winkelcentrum Heerlerheide worden meerdere doelen gerealiseerd. Een verdere vergroening van het winkelcentrum helpt tegen hittestress, zorgt voor meer waterbergend vermogen en helpt wateroverlast te voorkomen. De ondernemers creëren zo een prettiger, aantrekkelijker, duurzamer en toekomstbestendig winkelcentrum.

Hoe ziet het vergroeningsproject eruit?

Op initiatief van Ondernemersvereniging BIZ Heerlerheide is met de hulp van deskundigen een plan voor vergroening en klimaatadaptatie opgesteld. In dit plan is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettig verblijfsklimaat, vergroening, biodiversiteit, klimaatadaptatie en het voorkomen van hittestress en wateroverlast.

Wanneer is dit project in het leven geroepen?

Het initiatief voor dit vergroeningsplan is afkomstig van Ondernemersvereniging BIZ Heerlerheide. Het idee is samen met de gebiedsmanager van Ondernemersfonds Heerlen vertaald naar een projectaanvraag die door het bestuur van het Ondernemersfonds is goedgekeurd. Daarna is met hulp van deskundigen en in nauw overleg met de gemeente een concreet plan opgesteld.

Op 22-23 oktober 2022 organiseerden de ondernemers een “plantweekend” waarin ondernemers, bewoners en vrijwilligers uit de wijk samen de schop in de grond
hebben gezet. Ook de pers was uitgenodigd. Hiervan is een mooie aftermovie gemaakt, die je kunt terugkijken op YouTube.

Wil jij graag als eerste op de hoogte worden gebracht over nieuwe initiatieven van je collega-ondernemers in Heerlen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

Wat is het resultaat van de vergroening van Heerlerheide?

Het resultaat is een groener en minder versteend winkelcentrum. Dit zorgt er onder andere voor dat de nabije omgeving van het winkelcentrum beter bestand is tegen hitte en wateroverlast. Daarnaast is er sprake van meer biodiversiteit en een aangenamer milieu voor zowel bezoekers als ondernemers.

Wie is Ondernemersfonds Heerlen?

Ondernemersfonds Heerlen ondersteunt lokale ondernemers en organisaties bij het uitvoeren van inspirerende initiatieven die de stad Heerlen meer aantrekkingskracht geven. Hierbij streven we naar een stad die bruist en vol is van bedrijvigheid. Een stad waar we veilig en gezond kunnen leven, werken en ondernemen. Een stad waarin rekening gehouden wordt met de toekomst én met elkaar. Ondernemersfonds Heerlen gelooft dat een sterk ondernemersklimaat bijdraagt aan deze idealen.

Wat kunnen we voor jou als ondernemer in Heerlen betekenen?

Ondernemersfonds Heerlen helpt jou als ondernemer graag bij het verwezenlijken van jouw ideeën. De mogelijkheden zijn oneindig groot. Of je nu graag een stukje wilt bijdragen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid of gezondheid, onze gebiedsmanagers helpen je graag een handje op weg. Samen maken we de stad Heerlen een stukje mooier!

Aanvraag indienen