Vitrinekastjes Romeins Kwartier

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

De rijke historische geschiedenis van het Romeins Kwartier is een meerwaarde voor hele stad, maar is (nog) niet bij iedereen bekend. We laten bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met bezienswaardigheden uit het verleden, waardoor we het aanzien van het gebied vergroten. Met een wandelroute nodigen we bezoekers uit om langer te blijven en het gebied beter te leren kennen.

Hoe ziet dit project eruit?

30 ondernemers in het Romeins Kwartier etaleren in hun etalages één artefact – een vondst uit het verleden – in speciale vitrinekastjes. Ieder artefact sluit aan bij het aanbod van de winkel, waardoor we een aansprekende brug slaan tussen het verleden en het heden. De bezienswaardigheden worden via een routekaart aan elkaar gekoppeld.

Wie en wanneer?

Het project wordt tot stand gebracht in een brede samenwerking tussen ondernemers en musea in het Romeins Kwartier, Visit Zuid-Limburg en de gemeente.

Wat is het resultaat?

De vitrinekastjes worden door middel van een wandelroute met elkaar verbonden. Bij ondernemers kunnen bezoekers een booqi (uitvouwbare kaart in bankpasformaat) ontvangen. Hierin vinden ze relevante informatie over de artefacten en musea.

De vitrinekastjes met artefacten worden voorzien van een QR-code waarmee bezoekers meer informatie over het geëxposeerde object kunnen opvragen. Er komen 27 reguliere en 3 zogenaamde XXL-vitrinekastjes.

Voor meer informatie: https://www.romeinskwartierheerlen.nl/vitrinekastjes/