Zomer Maan Fest

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Gedreven door de wens om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met plantaardig eten én hun liefde voor Heerlen, laten José en Aline samen met andere ondernemers het stoffige imago van veganisme achter zich. Vegan eten is dé nieuwe trend. Ook de impact van deze levensstijl op de gezondheid, het milieu, het dierenwelzijn en de wereldvoedselverdeling brengen zij graag onder de aandacht. Maar dan wel op een toegankelijke en ludieke manier.

Hoe ziet het Zomer Maan Fest project eruit?

Tijdens Zomer Maan Fest – een kleinschalig vegan foodfestival in het Maankwartier in Heerlen – maken bezoekers op een verrassende wijze kennis met de lekkerste vegan producten, de ondernemers achter deze producten en natuurlijk het bijzondere en iconische Maankwartier. Aline en José toveren tijdens Cultura Nova het Maanplein opnieuw om tot een smaakvol festivalterrein. Gedurende drie dagen kunnen bezoekers hier genieten van plantaardig eten, gemaakt door Heerlense en regionale ondernemers, én swingen op fijne muziek van DJ’s en bands uit Heerlen.

Komt er een volgende editie van het Zomer Maan Fest?

De eerste editie van Zomer Maan Fest vond plaats in september ‘21 en was een groot succes. Dit smaakte naar meer! Omdat zowel de ondernemers als de inwoners van de Gemeente Heerlen erg enthousiast waren, besloten Aline en José het Maanplein in 2022 weer om te toveren tot een sfeervol, mini festivalterrein. Deze tweede editie van het Zomer Maan Fest was nóg groter en gezelliger en duurde zelfs drie dagen in plaats van twee dagen zoals in 2021.

Na twee succesvolle edities is de kans groot dat ook dit jaar weer een Zomer Maan Fest georganiseerd gaat worden. Helaas is hier momenteel nog niks over bekend. Wil jij graag als eerste op de hoogte worden gebracht over nieuwe initiatieven van je collega-ondernemers in Heerlen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

Wat is het resultaat van dit bruisende evenement?

Bij het Zomer Maan Fest draait het allemaal om bewustwording van de bijdrage die vegan food levert aan het duurzaamheidsvraagstuk. Hierbij laten we mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met het verrassende vegan food aanbod van Heerlense ondernemers. Het Zomer Maan Fest is een prachtig voorbeeld van een hechte samenwerking tussen ondernemers die vegan presenteren en met gezamenlijke marketing aan de weg willen timmeren.

Wie is Ondernemersfonds Heerlen?

Ondernemersfonds Heerlen ondersteunt lokale ondernemers en organisaties bij het uitvoeren van inspirerende initiatieven die de stad Heerlen meer aantrekkingskracht geven. Hierbij streven we naar een stad die bruist en vol is van bedrijvigheid. Een stad waar we veilig en gezond kunnen leven, werken en ondernemen. Een stad waarin rekening gehouden wordt met de toekomst én met elkaar. Ondernemersfonds Heerlen gelooft dat een sterk ondernemersklimaat bijdraagt aan deze idealen.

Wat kunnen we voor jou als ondernemer in Heerlen betekenen?

Ondernemersfonds Heerlen helpt jou als ondernemer graag bij het verwezenlijken van jouw ideeën. De mogelijkheden zijn oneindig groot. Of je nu graag een stukje wilt bijdragen op het gebied van veiligheid, gezondheid of duurzaamheid, onze gebiedsmanagers helpen je graag een handje op weg. Samen maken we de stad Heerlen een stukje mooier!

Aanvraag indienen

De aftermovie van onze 2021-editie kun je terugkijken op Youtube. Voor meer informatie over het Zomer Maan Fest en de aankondiging van nieuwe edities, verwijzen we je graag door naar de Facebook-pagina van Zomer Maan Fest.