Zomer Maan Fest

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Gedreven door de wens om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met plantaardig eten én hun liefde voor Heerlen laten José en Aline samen met andere ondernemers het stoffige imago van veganisme achter zich. Vegan eten is de nieuwe trend. Ook de impact van deze levensstijl op gezondheid, milieu, dierenwelzijn en wereldvoedselverdeling brengen zij graag onder de aandacht. Maar dan wel op een toegankelijke en ludieke manier.

Hoe ziet dit project eruit?

Tijdens Zomer Maan Fest – een kleinschalig vegan foodfestival in het Maankwartier in Heerlen – maken bezoekers op een verrassende wijze kennis met de lekkerste vegan producten, met de ondernemers achter deze producten en natuurlijk met het bijzondere en iconische Maankwartier. Aline en José toveren tijdens Cultura Nova het Maanplein opnieuw om tot een smaakvol festivalterrein. Drie dagen kunnen bezoekers hier genieten van plantaardig eten, gemaakt door Heerlense en regionale ondernemers, én swingen op fijne muziek van DJ’s en bands uit Heerlen.

Wie en wanneer?

De eerste editie begin september ’21 was al een succes en smaakte naar meer. Daarom is het Maanplein ook 2-3-4 september ‘22 weer het decor voor de volgende editie van Zomer Maan Fest.

Wat is het resultaat?

Bewustwording van de bijdrage die vegan food levert aan het duurzaamheidsvraagstuk. Kennismaking met verrassend vegan food aanbod van Heerlense ondernemers. Een nieuwe samenwerking tussen ondernemers die vegan presenteren en met gezamenlijke marketing aan de weg willen timmeren.

Kijk voor een sfeerimpressie op Youtube of op de Facebook-pagina van Zomer Maan Fest voor meer informatie en de aankondiging van nieuwe edities.