Welk vraagstuk wordt aangepakt?

De gemeente Heerlen heeft een aantal jaren geleden het onderhoudsniveau wat betreft verwijderen van straatvuil naar beneden bijgesteld. Daarbij zijn op veel plekken ook afvalbakken verwijderd. Goed beschouwd niet meer dan een simpele bezuiniging.

Op alle bedrijventerreinen in Heerlen is sprake van overlast door zwerfvuil. In veel gevallen zijn het de blikjes en inpakpapiertjes van fastfood maar af en toe worden zelfs illegaal keuken en bankstellen gedumpt.

Hoe ziet dit project eruit?

Een groot aantal ondernemers in Heerlen Noord heeft daarom voordat het fonds al actief was hiervan een actiepunt gemaakt. Samen met een bedrijf gespecialiseerd in “herplaatsers” wat gevestigd was op de Cramer, werd op een aantal overzichtelijke plekken met een aantal ondernemers vuil opgeprikt.

De resultaten hiervan waren bevredigend totdat het bedrijf verhuisde en de samenwerking stopte. Er moest dan ook een andere oplossing gezocht worden. We hebben deze samenwerking gevonden bij Schoon GMS. Een specifieke groep binnen de organisatie Relim houdt zich bezig met het brengen van structuur in het leven van verslaafden.

Wie en wanneer?

Meerdere ondernemers, Schoon GMS en Relim werken samen om de zwerfvuilproblematiek op de industrieterreinen een halt toe te roepen.