25 september 2023

Genomineerd: Vergroening Heerlerheide

Vergroening Heerlerheide: genomineerd voor de Ondernemersfonds Heerlen Award.

Het derde genomineerde project is Vergroening winkelcentrum Heerlerheide.

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Met het vergroeningsproject van winkelcentrum Heerlerheide worden meerdere doelen gerealiseerd. Een verdere vergroening van het winkelcentrum helpt tegen hittestress, zorgt voor meer waterbergend vermogen en helpt wateroverlast te voorkomen. De ondernemers creëren zo een prettiger, aantrekkelijker, duurzamer en toekomstbestendig winkelcentrum.

Hoe ziet het vergroeningsproject eruit?

Op initiatief van Ondernemersvereniging BIZ Heerlerheide is met de hulp van deskundigen een plan voor vergroening en klimaatadaptatie opgesteld. In dit plan is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettig verblijfsklimaat, vergroening, biodiversiteit, klimaatadaptatie en het voorkomen van hittestress en wateroverlast.

Wat is het resultaat van dit project?

In het weekend van 22 en 23 oktober 2022 heeft de BIZ het plantweekend georganiseerd. Samen met bewoners, ondernemers en vrijwilligers, zijn er 1.595 planten en 660 bloembollen geplant. Verder is er een insectenhotel geplaatst en zijn er 25 boomspiegels aangelegd.

Het resultaat is een groener en minder versteend winkelcentrum. Het winkelcentrum van Heerlerheide is aantrekkelijker en klimaatbestendig voor bezoekers en bewoners en er is veel meer biodiversiteit. Een totaalproject voor een betere en mooiere toekomst.Over de Ondernemersfonds Heerlen Award

De eerste Ondernemersfonds Heerlen award wordt uitgereikt tijdens de feestavond van Stichting Parkstad Limburg Economy Award (PLEA). Daar waar Stichting PLEA individuele bedrijven in Parkstad wil belonen met een award, wil Ondernemersfonds Heerlen de samenwerking tussen ondernemers belonen. Omdat beide organisaties voor samenwerking en ondernemerschap staan, heeft Ondernemersfonds Heerlen zich verbonden van de feestavond van Stichting PLEA en zal ter plekke de Ondernemersfonds Heerlen Award uitreiken. Meer weten over dit partnerschap? Klik dan hier.

Om samenwerking en ondernemerschap in Heerlen te belonen, wordt dit jaar voor de eerste keer de Ondernemersfonds Heerlen Award uitgereikt. In de periode juni 2022 tot juni 2023 hebben 64 projecten plaatsgevonden. Het bestuur van het Ondernemersfonds heeft criteria opgesteld, waaruit 4 projecten geselecteerd zijn die kans maken op deze award.

De 4 genomineerde projecten zijn:

De uitreiking van de eerste Ondernemersfonds Award vindt plaats op zaterdag 7 oktober, om 19.00 uur bij Poppodium De Nieuwe Nor te Heerlen.