08 september 2023

Genomineerd: Zomer maan fest

Zomer maan fest: genomineerd voor de Ondernemersfonds Heerlen Award.

Het eerste genomineerde project is Zomer maan fest.

Welk vraagstuk wordt aangepakt?

Gedreven door de wens om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met plantaardig eten én hun liefde voor Heerlen, laten José en Aline samen met andere ondernemers het stoffige imago van veganisme achter zich. Ook de impact van deze levensstijl op de gezondheid, het milieu, het dierenwelzijn en de wereldvoedselverdeling brengen zij graag onder de aandacht. Maar dan wel op een toegankelijke en ludieke manier.

Hoe ziet het Zomer maan fest project eruit?

Zomer maan fest is een kleinschalig vegan foodfestival in het Maankwartier in Heerlen, dat bezoekers op een verrassende wijze kennis laat maken met de lekkerste vegan producten. Verder kunnen bezoekers Heerlense ondernemers en het iconische Maankwartier ontdekken. Aline en José toveren tijdens Cultura Nova het Maanplein opnieuw om tot een smaakvol festivalterrein. Gedurende drie dagen kunnen bezoekers hier genieten van plantaardig eten, gemaakt door Heerlense en regionale ondernemers, én swingen op fijne muziek van DJ’s en bands uit Heerlen.

Wat is het resultaat van dit evenement?

Bij het Zomer maan fest draait het allemaal om bewustwording van de bijdrage die vegan food levert aan het duurzaamheidsvraagstuk. Hierbij laten zij mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met het verrassende vegan food aanbod van Heerlense ondernemers. Het Zomer maan fest is een prachtig voorbeeld van een hechte samenwerking tussen ondernemers die vegan presenteren en met gezamenlijke marketing aan de weg willen timmeren.

Foto's: Heerlen Mijn Stad / Kevin Cordewener Photography


Over de Ondernemersfonds Heerlen Award

De eerste Ondernemersfonds Heerlen award wordt uitgereikt tijdens de feestavond van Stichting Parkstad Limburg Economy Award (PLEA). Daar waar Stichting PLEA individuele bedrijven in Parkstad wil belonen met een award, wil Ondernemersfonds Heerlen de samenwerking tussen ondernemers belonen. Omdat beide organisaties voor samenwerking en ondernemerschap staan, heeft Ondernemersfonds Heerlen zich verbonden van de feestavond van Stichting PLEA en zal ter plekke de Ondernemersfonds Heerlen Award uitreiken. Meer weten over dit partnerschap? Klik dan hier.

Om samenwerking en ondernemerschap in Heerlen te belonen, wordt dit jaar voor de eerste keer de Ondernemersfonds Heerlen Award uitgereikt. In de periode juni 2022 tot juni 2023 hebben 64 projecten plaatsgevonden. Het bestuur van het Ondernemersfonds heeft criteria opgesteld, waaruit 4 projecten geselecteerd zijn die kans maken op deze award.

De 4 genomineerde projecten zijn:

De uitreiking van de eerste Ondernemersfonds Award vindt plaats op zaterdag 7 oktober, om 19.00 uur bij Poppodium De Nieuwe Nor te Heerlen.